За проекта

Начало За нас • За проекта

„Софарма Бизнес Тауърс“ е ситуиран в широкия център на гр. София, ж.к. „Изток“,на ул.“Лъчезар Станчев“ № 5 между бул. „Г.М.Димитров“ и бул. „Драган Цанков“, срещу КАТ - Дървеница. Комплексът разполага с с първокласна транспортна обезпеченост, като плозва преимуществата на меро, автомобилен, автобусен и маршрутен транспорт.

Със своя знаков архитектурен силует, носейки характеристиките на "умна сграда" „Софарма Бизнес Тауърс“ с гордост може да се определи като уникален и ексклузивен проект за България.

„Софарма Бизнес Тауърс“ е пример за „зелена архитектура“, за управление на всички системи и за великолепно реализирана инвестиция. Инвеститор на проекта е „Софарма имоти“ АДСИЦ влага над 50 мил. евро в комплекса клас А и успява да промени облика на столицата, създавайки истински шедьовър на архитектурно-строителната мисъл.
Сградата е с монолитна стоманено бетонна конструкция с елемент на последно поколение дабъл скин фасада и електронно - управляеми щори съобразени с движението на слънцето.

Административно търговският комплекс е с разгърната застроена площ 51 000 кв.м. и включва:

 • Офис площи (24 400 кв.м.) – офисите са разположени в двете високи тела на сградата, съответно с височина – 82 и 72 метра;
   
 • Двуетажен търговски комплекс (11 000 кв.м) с голям озеленен покрив, който е разположен в основата на офис сградите. Търговският комплекс се състой от две общи подземни нива с паркинг и складови помещения и два етажа търговски площи.
   
 • Конферентен център – предлагащ 4 зали с отделни помещения за обучение и кетъринг. Залите са разположени и във двете офис сгради съответно на техните трети етажи и са обурудвани с съвременна и модерна, компютърна и озвучителна техника. Максималният капацитет на залите е 150 души.

Съгласно Европейските и Световни класификации за търговски и офис площи, „Софарма Бизнес Тауърс“ Отговаря на стандартите за Клас А, който е и най-високия технологичен клас. Високо технологичните офис сгради клас А, ползват енергията на слънцето, вятъра, естествената температура на почвата и подземните води. Най-новите решения в тази посока са свързани със фасади генериращи топлоенергия, жалузи на прозорците които акумулират топлина и я отдават на сградата, стандартни слънчеви панели които охлаждат или затоплят сградата. В тази посока се въвеждат технологии използващи отново отдадената енергия от ползвателите на сградата. Технологиите и сградната автоматизация, позволяват да се спести до 50 % от ползваната енергия на всяка сграда, определени от стандартите за сгради клас А

НАГРАДИ

„СГРАДА НА ГОДИНАТА 2011“:

 • „Обществени сгради с бизнес предназначение
 • „Зелени сгради“.
 • „Специална награда за прилагане на енергоефективни решения“

„НОВИ БИЗНЕС ИДЕИ” 2011

 • Първо място в категорията „НОВА СГРАДА”

„VIP PROPERTY AWARDS 2011”

 • „Специална награда за екопринос в архитектурата и строителството“
 • „Мол на годината “


   „Софарма Бизнес Тауърс“ притежава „Златен сертификат за устойчиво строителство DGNB Bulgaria” по „Системен вариант „Ново строителство Офисни и Административни сгради Версия 2009“. Проектът притежава сертификат обхващащ – офис сградите и търговския център.

 

Търговски обекти